Over ons

Onze missie

Mentale weerbaarheid en veerkracht versterken binnen het onderwijs in Nederland.


Ons team

PSIEG is in 2018 opgericht door Emily Brugman en Carolien Wijnker. Zij werken sinds 2008 samen als docent-psychologen bij de afdeling Klinische Psychologie van de Universiteit van Amsterdam (UvA). In 2017 ontvingen zij een onderscheiding voor hun werk: de Nico Frijda Bokaal voor de beste onderwijsprestatie over meerdere jaren.

In 2021 is het team van PSIEG uitgebreid met schoolpsycholoog / beleidsadviseur Joy Bijleveld, GZ-psycholoog Annette Leene, docent / onderwijsadviseur Loes Hooijboer, psycholoog / coach Halrin Meijers en schoolpsycholoog Claradien Scheltens. Officemanager Chantal Haasbeek versterkt sinds 2022 ons team.


Emily Brugman (1969) heeft twee zoons die op het voortgezet onderwijs zitten. Psychische gezondheid van kinderen en jongeren zijn een rode lijn in haar loopbaan. Na haar universitaire opleiding Psychologie deed Emily wetenschappelijk onderzoek naar psychische problemen bij jongeren bij TNO. Daarna begeleidde ze jongeren bij een jeugdkliniek in de GGZ, was zij als psycholoog lid van een Jeugdzorgadviesteam en gaf ze trainingen bij de Kindertelefoon. In haar huidige baan bij de UvA begeleidt Emily studenten bij hun klinische praktijkstage. Daarnaast heeft ze een eigen coach praktijk voor (jong-)volwassenen (www.emilybrugman.nl). Zie ook haar LinkedIn profiel.

Carolien Wijnker (1984) woont samen met haar man in Assendelft. Na haar universitaire opleiding Psychologie heeft zij altijd gewerkt en lesgegeven in de geestelijke gezondheidszorg. Ze heeft de postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog voltooid. Samen met twee collega’s is zij nu praktijkhouder van het Instituut voor Directieve Interventies (www.ivdi.nl), waar zij psychologische hulp bieden aan volwassenen, stellen en gezinnen. Ook is zij praktijkopleider bij de GZ-opleiding. Bij de UvA begeleidt Carolien studenten bij hun klinische praktijkstage en doceert zij het vak Psychotherapie. Carolien heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van jongeren bij de scouting. Zie ook haar LinkedIn profiel. Carolien is de Functionaris Gegevensbescherming van PSIEG (cwijnker@psieg.nl)

Joy Bijleveld (1973) woont met haar gezin in Haarlem. Na haar opleiding ontwikkelings- en klinische psychologie werkt zij al 24 jaar als schoolpsycholoog, zorgcoördinator en beleidsadviseur binnen het onderwijs en in verbinding met jeugdhulp. Ze werkte o.a. voor het Samenwerkingsverband VO Amsterdam en het NJi. Bij het NIP voltooide Joy de postdoctorale opleiding tot Registerpsycholoog Kinder en Jeugd en was ze 10 jaar voorzitter van de sectie schoolpsychologen. Joy werkt momenteel als schoolpsycholoog / zorgcoördinator bij de Kennemer Praktijkschool en als regiebehandelaar bij Expertisecentrum Uniek. Naast trainer voor PSIEG adviseert zij scholen rondom de integrale aanpak van stress. Zie ook haar LinkedIn profiel.

Annette Leene (1973) woont met haar gezin in Hilversum. Met veel plezier werkt zij inmiddels al ruim 20 jaar met jongeren en hun ouders. Na haar opleiding orthopedagogiek begon ze als intern begeleider op een basisschool en maakte ze vervolgens de overstap naar de geestelijke gezondheidszorg voor kinderen en jongeren. Ze werkte o.a. voor Stichting Kram, GGZ inGeest, Molemann Mental Health en Invivo Kids. Bij de RINO heeft ze onderwijl de postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog voltooid en de opleiding tot systeemtherapeut. Naast trainer voor PSIEG is zij momenteel werkzaam als GZ-psycholoog in de jeugd-GGZ. Meer informatie over haar opleiding en werkervaring zijn te vinden op haar LinkedIn profiel.

Loes Hooijboer (1980) woont samen met haar man en kat in Assendelft en heeft ruim 20 jaar ervaring in het onderwijs. Ze heeft zowel op VO, MBO als op het HBO gewerkt. Haar voorliefde ligt in het MBO waar ze ruim 14 jaar als docent en coördinator bij de opleiding Biologisch medisch analist werkzaam was. Ze weet als geen ander hoeveel stress jongeren kunnen ervaren en begeleidde haar studenten daar ook bij als mentor en stagebegeleider. Naast trainer bij Consortiumbo en PSIEG werkt ze momenteel als zelfstandige en ondersteunt ze MBO opleidingen bij onderwijsinnovaties en procesoptimalisaties. Meer informatie over haar opleiding en werkervaring zijn te vinden op haar LinkedIn profiel

Halrin Meijers (1989) woont in Amsterdam. Tijdens zijn studie Toegepaste Psychologie (Arbeid & Organisatie) is hij bij SAMEEN begonnen met het coachen van studenten die zich wilden richten op de wereld van duurzame energie. Na enkele jaren te hebben gewerkt in de creatieve industrie, is Halrin sinds een paar jaar weer coach. Hij helpt voornamelijk jong-volwassenen met algemene carrière en ambitie vraagstukken, project/time management en creatief & ondernemend gedrag. Hierbij merkt hij hoe ontzettend hoge verwachtingen zij van zichzelf kunnen hebben en is hij enthousiast dat hij als trainer bij PSIEG kan helpen om dit al op jongere leeftijd bespreekbaar te maken.

Claradien Scheltens (1971) woont in Haarlem, samen met haar puberzoon en -dochter. Na haar studie kinder- en jeugdpsychologie heeft zij de postacademische opleiding tot Schoolpsycholoog afgerond. In haar werkende leven heeft zij zich een aantal jaar als vrijwilliger ingezet bij de Kindertelefoon. Tevens werkte zij korte tijd bij een psychologisch en pedagogisch adviesbureau. Momenteel werkt zij alweer 20 jaar in het speciaal onderwijs als schoolpsycholoog. Leerlingen met een handicap ervaren vaak stress in hun leven, door overprikkeling, frustratie of motivatieproblemen. Samen met deze leerlingen, hun ouders, leerkrachten en het zorgteam komen tot het beste onderwijsaanbod, dat is wat zij belangrijk vindt. Daarnaast geeft zij regelmatig trainingen aan collega’s.

Thijs Veltman (1990) woont in Amsterdam waar hij opgroeide en zijn studie Psychologie deed, gevolgd door de postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog. Hij werkt als behandelaar in de ambulante specialistische GGZ voor volwassenen met uiteenlopende klachten. Eerder deed hij ervaring op in de verslavingszorg en psychiatrie. Hij heeft affiniteit met het behandelen van jongvolwassenen en is enthousiast over het werken aan de preventieve kant van de zorg.

Dennis Rood (1991) woont samen met zijn vriendin in Amsterdam. Tijdens zijn studie sport- en prestatiepsychologie is hij gestart met coachen en trainen bij verschillende vrijwilligersorganisaties. Dennis geeft sportlessen, coaching en trainingen in allerlei verschillende onderwerpen. Verder geeft hij regelmatig gastlessen op het voortgezet onderwijs en bij vervolgopleidingen. Door zijn veelzijdigheid komt hij stress en mentale gezondheid in alle vormen en maten tegen en hoopt hij door anderen hiermee te helpen de wereld een fijnere plek te maken. Meer informatie over zijn opleiding(en) en werkervaring zijn te vinden op zijn LinkedIn profiel en op www.roodskillbuilding.com

Chantal Haasbeek (1980) is als officemanager verbonden aan het PSIEG. Zij woont met haar man en dochter in Amstelveen. Als moeder van een tienerdochter ziet zij veel jongeren op de middelbare school die last hebben van stress. Dat komt grotendeels door de nadruk op cijfers, toetsen en de hoeveelheid huiswerk. Hierdoor komt het vaak voor dat jongeren slecht slapen en daardoor slecht(er) presteren. Dit is een van de redenen dat Chantal met trots en veel enthousiasme vertelt dat zij onderdeel is van het PSIEG-team. Binnen PSIEG verzorgt Chantal de uitnodigingen voor de mentorlessen, ouderavonden, regelt zij de licenties voor het lesmateriaal en verzorgt zij de financiële administratie. Chantal heeft ruim 25 jaar ervaring als officemanager en heeft onder andere gewerkt bij KPMG, KLM en NUON.

Thema:  Overlay door  Kaira ·